Fruits de Mer

Supergezond fruit voor de echte fijnproever is nu te koop bij uw vishandel! De allerbeste eigenschappen van ‘landvruchten’ werden gecombineerd met de groeikenmerken van schelpdieren. Zo wordt de rijke voedingsbodem die de zee biedt, optimaal benut en komt een oplossing voor het wereldvoedselprobleem een stapje dichterbij.

Diepzeekraal
De meest exotische van de nieuwe ‘fruits de mer’ is diepzeekraal. De bijzondere, pittige smaak combineert uitstekend met vis en past daarom ook goed in de hoofdmaaltijd. Lekker met rijst en boontjes, in pastasauzen en in ovenschotels. Diepzeekraal heeft een positieve invloed op de doorbloeding van de huid en op de darmwerking.

Parelmoerbes
De zachtzilte parelmoerbesjes zijn echte vitamine-bommetjes! Ze zijn goed voor de weerstand en helpen het cholesterolgehalte te verlagen. Ook ondersteunen ze de verzorging van stijve spieren. Maar naast alle gezondheidsvoordelen zijn parelmoerbessen gewoon onweerstaanbaar lekker! Neem een bakje besjes mee om ’s middags op het werk op te ‘snoepen’.

Venusvrucht
Een mediterrane specialiteit: de venusvrucht. Zó uit het water van de Middellandse zee op uw bord! Smaakt heerlijk zacht-zoet in (Griekse) yoghurt of room en is verrukkelijk in nagerechten en gebak. De vrucht is natuurlijk ook lekker als tussendoortje. Het sap van de venusvrucht zit boordevol omega-3 vetzuren; dagelijks een glaasje heeft een verzorgende invloed op hart- en bloedvaten.

Waternoot
Voor liefhebbers van stevig, mildzuur vruchtvlees is er de waternoot. Geschild en in stukjes gesneden is deze vrucht een echte smaakmaker in zowel warme als koude gerechten. In de soep, op de pizza, maar ook door de vla smaakt de waternoot overheelijk! Als je regelmatig waternoot eet, kun je je vitaminesupplementen gerust laten staan. Alle belangrijke vitaminen zitten erin, sommige zelfs meer dan de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid.